Komende campagne activiteiten

8 februari 2021

Nog 38 dagen tot de verkiezingen en het gaat spannend worden want dat we ten opzichte van 2017 gaan winnen staat buiten kijf, maar hoeveel zetels we meer krijgen, dat is de grote vraag. In de peilingen zijn we aan het stijgen en die lijn moet worden doorgezet en ik ben ervan overtuigd dat ons dat gaat lukken. In Leiden zijn we sinds augustus al bezig met de campagne met een groot team en de aanmeldingen van mensen die willen helpen blijven binnenkomen, heel mooi en dank voor alle mensen die zich zo inzetten. Eind januari hebben we alle lokale pers bereikt met de ‘Tentenactie’ waar er aandacht werd gevraagd voor het woningtekort, ook andere steden gaan deze actie nu uitvoeren. Verder zijn er politieke cafés geweest met oa Mariette Hamer en zijn er filmpjes opgenomen met onze raadsleden over onze vier grote thema’s: zorg, onderwijs, werk en wonen. Maar er komt nog veel meer en daar kunnen we alle hulp bij gebruiken. Het gaat vooral om mensen die willen helpen met brievenbussen vullen en kaarten willen schrijven. We krijgen 15.000 flyers dus alle hulp is welkom. Als politieke partij mogen we in alle brievenbussen onze post doen, behalve als er een ‘Nee Nee’ sticker aanwezig is. Misschien is een actie wel in jouw buurt en heb je de tijd om mee te lopen. Het zijn activiteiten die niet veel tijd kosten en waar geen regelwerk bij komt kijken. Via deze pagina zie je alle activiteiten en kan je je meteen inschrijven. Kijk meteen en doe mee!

Inzamelactie maandverband en tampons voedselbank

Met Lilianne Ploumen aan het roer kunnen we natuurlijk niet anders dan een actie organiseren die aansluit bij wat zij allemaal bereikt hebben. She Decides gaat over het recht van vrouwen om baas in eigen baas te zijn, in Nederland hebben vrouwen dat recht, maar er zijn wel andere dingen waar vrouwen in Nederland tegenaan lopen zoals menstruatie-armoede en daar zet de PvdA Leiden zich voor in. We hebben daarom onder andere een inzamelactie voor de voedselbank waar we tampons en maandverband inzamelen. Neem contact op met Mara Beukenkamp ([email protected]) en breng het maandverband en tampons langs.

Actie poëzie

Met dank aan ons lid Jeanette gaan we op 1500 kaarten poëzie schrijven waar de verbinding tussen kunst en politiek zichtbaar wordt. Voor het schrijven van de poëzie op de kaarten kan je contact opnemen met [email protected]
Voor het rondbrengen van de kaarten in de Professorenbuurt op 6 maart, kan je je via dit formulier inschrijven.
Zaterdag 6 maart Professorenbuurt van 10 tot 12 in diensten van 2 personen.

15.000 flyers in brievenbussen

We krijgen als grote afdeling 15.000 flyers en die gaan we in brievenbussen stoppen. Hier hebben wij echt jullie hulp bij nodig. Het kost je 2 uur en je leert weer mensen kennen tijdens een gezonde wandeling dus ook nog eens leuk om te doen.

  • Zaterdag 20 februari van 10 tot 12 in de Kooi.
  • Zaterdag 27 februari van 10 tot 12 in de Tuinstadwijk.
  • Vrijdag 5 maart van 16 tot 18 in de Raadsherenbuurt.
  • Zaterdag 13 maart van 10 tot 12 in de Merenwijk.
  • Zondag 14 maart van 11 tot 13 rondom het Diamantplein.

Actie flyeren eigen buurt

Vanuit landelijk krijgen wij 15.000 flyers en het zou mooi zijn als je bij een wandeling in jouw buurt flyers in bussen zou willen doen.  Mail naar [email protected] en vertel welke buurt/straat jij de flyers gaat rondbrengen. Op te halen bij Mara vanaf 27 februari, tijdstip is niet van toepassing.

Bloemen van Ploumen

Na geslaagde acties waar we geveltuinen hebben gemaakt gaan we Leiden nog wat roder kleuren. Dat doen we door kaarten met rozenzaden in de Raadsherenbuurt in brievenbussen te stoppen. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Martijn Otten ([email protected])

Politieke cafés

Op woensdag 24 februari is er een politiek café met Iris Vrolijks #27, jongste kandidaat op onze lijst en Maurice Knijnenburg, voorzitter van de Nationale Jeugdraad en voorzitter Jongeren Denktank Coronacrisis van de SER. Er wordt gesproken over wat corona met jongeren nu doet en wat de consequenties op lange termijn zullen zijn voor deze groep.
Op woensdag 10 maart is er een Leidse verkiezingsspecial/politiek café met Marc Newsome waar er vooral gesproken gaat worden over onze sociaaldemocratische waarden in relatie tot de cultuur.

Politieke Arbeidsvitaminen

Op woensdag 24 februari is er Politieke Arbeidsvitaminen met Marc Newsome. Marc gaat in debat met de VVD en de PvdD over werk en gelijke kansen. Te zien op Unity van 19 tot 20 uur.