Politiek Café – Kennismaking met de lokale politiek

29 maart 2024

Beste vrouwen van Leiden,

De vrouwen uit de Leidse gemeenteraad nodigen jullie bij deze van harte uit om deel te nemen aan een het politieke café waar je de kans krijgt om de lokale politiek van dichtbij te ervaren. Het begint om 16:00 in het stadhuis van Leiden, op 19 april.

Wat je kunt verwachten:

  • Interview met Burgemeester Tjarda Struik van Leiderdorp
  • Speeddaten met Leidse raadsleden
  • Kennismaken met een raadsdebat in de Raadszaal

Waarom je zou deelnemen:

Er zijn te weinig vrouwen in politiek. Niet alleen voor de schermen, maar ook achter de schermen, waar ook belangrijke beslissingen worden overwogen en uiteindelijk genomen. En ja, we weten dit allang. En ja, natuurlijk hebben we ook mannen nodig om zich in te zetten voor vrouwenzaken en hebben mannen ook problemen. Maar de ondervertegenwoordiging van vrouwen in bepaalde kamers is een probleem in de basis van de Nederlandse politiek.

Want politieke beslissingen gaan over ons. Ze zijn van invloed zijn op ons dagelijks leven – van onze gezondheidszorg tot ons salaris.

Want politieke beslissingen gaan over ons. Ze zijn van invloed zijn op ons dagelijks leven – van onze gezondheidszorg tot ons salaris. Daarom is het essentieel dat vrouwen een stem hebben in het vormgeven van deze besluiten. Dus moet er verandering komen. En verandering is niet iets wat elke vier jaar gebeurt. Verandering is niet slechts afhankelijk van verkiezingen of individuele politici. Verandering is een voortdurende inspanning van een individu (maar als het aan ons als Links ligt, eerder een groep 😉(zoveel gezelliger)) die zich inzet voor iets waar ze in geloofd. Dus kom langs! Misschien is het wat voor jou, misschien niet. In het ergste geval heb je een interessante en gezellige middag, wat geleerd over de Leidse gemeenteraad en wat nieuwe mensen ontmoet.

Details:

  • Datum: 19 april
  • Tijd: 16:00-18:30
  • Inloop: 15:30
  • Locatie: Stadhuis Leiden

Met vriendelijke groeten,

De vrouwen uit de Leidse gemeenteraad.