Samen voor een gezonde stad

29 april 2021

Meer dan zestig organisaties gaan samen met de gemeente aan de slag voor een gezonder Leiden. Dat is onlangs afgesproken in het Leidse preventieakkoord, dat tot stand kwam onder leiding van onze wethouder Marleen Damen. 

Marleen: ‘We werken aan een stad waar kinderen gezond opgroeien, jongeren en volwassenen gezonder leven en ouderen lang vitaal kunnen blijven. Met het Leidse preventieakkoord maken we samen onze stad gezonder!’

De focus bij het nieuwe preventieakkoord ligt op de minst gezonde wijken van Leiden. Dat zijn Leiden-Noord en Leiden-Zuidwest. Daar is het risico op gezondheidsproblemen het grootst. De kloof met de rest van de stad is aanzienlijk. Dezelfde mensen die een slechte gezondheid hebben, hebben vaak ook weinig inkomen, minder contacten en zijn vaker werkloos.

Iedereen moet mee kunnen doen
Dat is onverteerbaar en daarom gaan we aan de slag om daar wat aan te doen. De Partij van de Arbeid wil dat iedereen mee kan doen. Mensen die een slechte gezondheid hebben, hebben vaak ook weinig inkomen, minder contacten en zijn vaker werkloos. Met het preventieakkoord kan de gemeente Leiden écht het verschil maken in deze wijken.