Door Marc Newsome op 22 mei 2022

Rondvraag over fietschaos bij station Lammenschans

Het is rommelig bij station Lammenschans. Dat was een paar dagen gelden te lezen in het Leidsch Dagblad en we horen het ook al enige tijd van Leidenaren. We vroegen de wethouder om een update.

Het is namelijk lastig om je fiets goed te stallen bij het station. De situatie is onoverzichtelijk en er ligt veel afval op de grond. Hopelijk duurt die situatie niet lang meer en wordt gauw gestart met de nieuwe, betere en groenere inrichting voor het gebied.

Tot die tijd en ook tijdens de verbouwing zou het fijn zijn als de situatie bij station Lammenschans minder rommelig wordt. Daarom vroegen we wat de gemeente méér kan doen om de situatie te verbeteren. Fijne fietsvoorzieningen zijn hartstikke belangrijk: niet voor niets heeft de gemeenteraad samen met het college de fiets op één gezet.

De wethouder vertelde dat de gemeente extra maatregelen neemt voor station Lammenschans. Zo worden alle wrakfietsen verwijderd: dat zijn fietsen waar niet meer op gereden kan worden. Het gaat om 110 stuks. Daarnaast kijkt de gemeente wat er gedaan kan worden tegen weesfietsen: dat zijn fietsen die al een lange tijd niet gebruikt zijn. Die fietsen kan de gemeente nu niet verwijderen, maar de gemeente bereid daar al wel maatregelen over voor, zodat dit mogelijk ingevoerd kan worden.

Nieuwe fietsenstalling bij Station Lammenschans

In de zomer wordt gestart met de werkzaamheden voor extra fietsparkeerplekken bij station Lammenschans. Er komen 700 extra plaatsen bij en in totaal zijn er dan bijna 1.500 plekken. Daarnaast wordt het plein bij station Lammenschans fors groener. Ik kijk er naar uit: het is een mooie verbetering voor de buurt en voor alle Leidenaren die hun fiets bij het station willen stallen.


Marc Newsome

Marc Newsome

Mijn naam is Marc Newsome en ik ben fractievoorzitter van de Leidse Partij van de Arbeid. Ik ben trots op Leiden en lever er met plezier een bijdrage aan. Het is geweldig om politiek actief te mogen zijn voor de stad waar ik met plezier woon. Ik wil dat alle Leidenaren fijn kunnen wonen in onze stad.

Meer over Marc Newsome