Startbijeenkomst De Rooie Vrouwen Leiden met Nelleke Vedelaar

10 november 2020

De Rooie Vrouwen is toegankelijk voor alle vrouwen, mannen en anderen die zich betrokken voelen bij de partij. Dit is dé feministische organisatie binnen de PvdA. Zij streeft naar emancipatie en participatie van alle vrouwen, mannen en andere identiteiten in een samenleving, die gebaseerd is op vrijheid en gelijkheid in verscheidenheid. En: De Rooie Vrouwen hebben sinds kort ook een Leidse afdeling!

In Leiden organiseren we tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 minimaal vier bijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten nodigen we inspirerende sprekers uit, we gaan in gesprek over politiek actief worden en samen werken we aan een inclusiever en mooier Leiden. Ook willen we met deze bijeenkomsten een podium bieden waar de ruimte is om je verhaal te vertellen of zelf iets te organiseren. Op woensdag 25 november is onze eerste bijeenkomst waar PvdA voorzitter Nelleke Vedelaar in gesprek met ons gaat. Het is extra leuk om Nelleke te spreken omdat zij het als haar persoonlijke doel ziet dat in ieder geval vijftig procent van de kandidatenlijst vrouw is. Iedereen is van harte welkom om daar online bij te zijn, aanmelden kan hier.

De Leidse situatie nu
Als het gaat om het aandeel van vrouwen kunnen we in Leiden best trots zijn op de samenstelling van het college van B&W en de gemeenteraad. Binnen het college is vijftig procent vrouw en in de Gemeenteraad zitten we op een percentage van ruim veertig procent.  In onze eigen fractie is de situatie wat minder rooskleurig. Van onze vier fractieleden zijn er twee vrouw, tussen onze drie duo-leden zit geen enkele vrouw. Ook in ons bestuur is de verhouding nog niet optimaal: één derde van ons bestuur is een vrouw.

Binnen PvdA Leiden zijn veel vrouwen actief, maar de zichtbaarheid kan beter. We willen er voor zorgen dat binnen alle geledingen van de partij, bij alle activiteiten die we doen, minimaal de helft van de deelnemers vrouw is.  Kieslijst, bestuursleden en deelnemers aan eenmalige acties, laten we ervoor zorgen dat de vrouwen aanwezig en zichtbaar zijn.

Contact
Wil je meedoen of meedenken? Neem contact op met:
Tiny Klever (fractielid)
Esmee van Meer (bestuurslid)
Gerieke Prins (fractie-medewerker)